Montering av Plantma X till Alfta!

Sedan ett par år tillbaka har Alftaprodukter varit med och utvecklat planteringsmaskinen Plantma X och det står nu klart att Alftaprodukter kommer att montera de första enheterna under 2022.

 

Redan under sommaren 2021 påbörjades planerna för byggnation av ytterligare en monteringshall, Alftaprodukters tredje. Efter årsskiftet beräknas monteringen av första maskinen påbörjas för vidare leverans till Brasilien. På sikt innebär detta även att Alftaprodukter behöver rekrytera ytterligare personal.

Stefan Hedlund på Alftaprodukter har programmerat planteringsmaskinens hjärna med hjälp av Parkers IQAN system. Tillsammans med övriga i Plantma X gruppen så har han även varit med och tagit fram hydrauliken, elektroniken och pneumatiken. Plantma X är även utrustad med markberedaren MidiFlex. En markberedare som utvecklats och säljs av Alftaprodukter sedan 2009.

Prototypmaskinen som gick i skogarna runt Alfta i somras har nu korsat Atlanten och rullat av i Savannah. Nu väntar demovisningar i Alabama, Florida och Texas.


Följ Plantama Xs resa på Plantma Forestry

Föregående
Föregående

God Jul & Gott Nytt År